Çfarë është PostgreSQL?

PostgreSQL është një sistem i përgjithshëm i menaxhimit të bazës së të dhënave dhe në të njejtën kohë, sistemi më i avancuar me burim të hapur.

PostgreSQL është projektuar për platforma UNIX-like.

Sidoqoftë, PostgreSQL u projektua gjithashtu që të mund të funksiononte në platforma të ndryshme të tilla si Mac OS X, Solaris dhe Windows.

Pse duhet përdorur PostgreSQL?

PostgreSQL vjen me shumë karakteristika që synojnë të ndihmojnë zhvilluesit të krijojnë aplikacione, administratorët për të mbrojtur integritetin e të dhënave dhe për të ndërtuar mjedise të mbrojtura ndaj defekteve dhe t’ju ndihmojnë të menaxhoni të dhënat tuaja pa marrë parasysh se sa shumë apo pak janë ato.

Karakteristikat Kryesore të PostgreSQL

PostgreSQL ofron shumë karakteristika

➤I pajtueshëm  me platforma të ndryshme duke përdorur të gjitha gjuhët kryesore

➤Ofron një mekanizëm të sofistikuar të sigurisë

➤Funksionaliteti i programimit të serverit

➤Në përputhje me standardin ANSI SQL

➤Mbështetje e plotë për rrjetin klient-server

➤Disponueshmëri e lartë

➤Kodi burimor i PostgreSQL ju lejon lirinë për të përdorur, modifikuar dhe zbatuar atë sipas nevojave të biznesit tuaj.

Çfarë e bën PostgreSQL ndryshe?

PostgreSQL ju lejon të shtoni funksionet duke përdorur gjuhë të ndryshme programimi si C / C ++, Java, etj.

PostgreSQL ka një komunitet shumë të fortë dhe aktiv që vazhdimisht përmirësojnë karakteristikat ekzistuese.