TikTok për Blogger [Udhëzuesi për fillestarët]

Ju tashmë jeni të njohur me Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest dhe SnapChat. Tani TikTok ka marrë plotësisht vëmendjen duke u bërë kaq popullor saqë po rritet më shpejt se Facebook dhe SnapChat.

TikTok është një mënyrë argëtuese ku mund të shpërndahet përmbajtje, ku gjithashtu blogerët mund ta përdorin në interesat e tyre.

Ju mund të pyesni veten nëse TikTok vlen apo jo për kohën tuaj.

Përgjigja e shkurtër është, po!

Ky post do të tregojë përgjigjen më të gjatë, duke ju adresuar në vijim:

 • Çfarë është TikTok?
 • Pse duhet të përdorni TikTok për blogun tuaj?
 • Ide për promovimin e blogut tuaj në TikTok

Çfarë është TikTok?

TikTok është një platformë argëtuese ku 60% të përdoruesve janë midis moshës 16-24 vjeç.

Nëse jeni i ri në TikTok, mos u shqetësoni. Këtu janë gjithçka që duhet të dini për TikTok.

Video

TikTok është një aplikacion ku njerëzit krijojnë dhe ndajnë video të shkurtra.

Shumë nga videot përfshijnë sinkronizimin e buzëve, vallëzimin ose biseda të vjetra. Krijuesit e TikTok mund të përdorin filtra, efekte, shpejtësi të ndryshme, templates etj në videot e tyre për t’i bërë më tërheqëse për ndjekësit.

Swipe up

Në TikTok, për të kaluar nga një video në tjetrën duhet të bëni Swipe up.

Personalizimi

Si të lidheni me audiencën e duhur ku TikTok ka 800+ milion përdorues aktivë?

TikTok përdor një algoritëm që personalizon përvojën tuaj unike bazuar në llojin e pajisjes tuaj, opsionet e llogarisë (p.sh. gjuha, vendi, etj), ndërveprimet e përdoruesve si ato që shikoni, pëlqeni dhe shpërndani.

Algoritmi gjithashtu rekomandon përmbajtje të bazuar në informacionin e videos duke përfshirë hashtags, tinguj dhe titra dhe merr parasysh përmbajtjen që ju tregoni se nuk ju pëlqen.

Zbuloni

Në TikTok ju gjithashtu mund të kërkoni për përdorues të tjerë, tema, video, tinguj, hashtags etj.

Profili

Çdo përdorues ka një profil individual ku mund të shtojë një foto, video, të shikoj ndjekësit, të shikoj videot apo pëlqimet.

#Hashtags

Hashtag-et luajnë një rol të madh në TikTok. Njerëzit përdorin hashtags për organizim, angazhim dhe pjesëmarrje në sfida.

Pse duhet të përdorni TikTok për të promovuar blogun tuaj?

Pyetja e madhe është: A duhet të përdorni TikTok për të promovuar blogun?

Absolutisht!

Këtu janë disa arsye pse.

1. Ekspozoni markën tuaj

Ju mund të mos shihni menjëherë një milion klikime në blogun tuaj direkt nga TikTok, por kjo nuk do të thotë që njerëzit nuk po njihen me markën tuaj.

TikTok ka një algoritëm unik që punon për të promovuar përmbajtjen e të gjithëve – madje edhe për llogari me vetëm disa ndjekës.

Ajo që është veçanërisht interesante është se edhe llogaritë e reja TikTok mund të marrin miliona shikime në video. Në fakt, sa më e re të jetë llogaria juaj, aq më shumë ka të ngjarë që një nga videot tuaja të bëhet virale.

Algoritmi i TikTok gjithashtu punon për t’i treguar përmbajtjen e duhur audiencës së duhur. Kjo do të thotë që kur filloni të krijoni video, mund të jeni të sigurt që TikTok do ta shfaq atë tek publiku që është i interesuar për atë që ju mund të ofroni.

2. Lidhuni me audiencat e reja

TikTok ka mbi 800 milion përdorues aktivë, një numër i madh shkarkimesh të reja çdo ditë, dhe po rritet më shpejt se çdo platformë tjetër sociale.

Edhe pse është e vërtetë që TikTok është më i popullarizuari mes Gjeneratës Z, kjo nuk është e vetmja gjeneratë e interesuar për TikTok.

Pavarësisht nga synimi juaj demografik, një sasi e madhe e lexuesve tuaj idealë kalojnë kohën në TikTok. Kjo ju jep një mundësi për të tërhequr lexues që janë tashmë brenda demografisë tuaj të synuar, dhe gjithashtu të lidheni me një audiencë më të re.

3. Arrini të gjithë audiencën tuaj me video

Lajmi më i mirë për mediat sociale është se nuk keni pse të krijoni përmbajtje të re për çdo platformë. TikTok e bën të lehtë për ju që të krijoni një video dhe ta ndani automatikisht në Facebook, Instagram, SnapChat, etj.

E tëra çfarë ju duhet të bëni është të krijoni videon tuaj, të shtoni ndonjë efekt, të shtypni “next” kur të jeni të kënaqur, të shtoni detaje të videos dhe më pas të klikoni “automatically share to” dhe të zgjidhni platformën përkatëse.

Nëse ndiqni këto hapa, do të shihni videon tuaj të TikTok në çdo platformë tjetër sociale që keni zgjedhur.

Nëse tashmë keni një audiencë të madhe në një platformë tjetër, është e lehtë të promovosh përmbajtjen tënde.

Vlen gjithashtu të përmendet rëndësia e ndarjes së videove tuaja TikTok në Pinterest.

Pinterest është një platformë sociale dhe merr më shumë se 2 miliard kërkime çdo muaj. Kjo është e dobishme për blogerët, sepse përdoruesit e Pinterest ka të ngjarë të klikojnë në blogun tuaj për më shumë informacion.

Pinterest bën të mundur konvertimin e përdoruesve. Këtu janë statistikat:
 • 90% thonë se Pinterest i ndihmon ata të vendosin se çfarë të blejnë.
 • 72% raportojnë se Pinterest i frymëzon ata të blejnë kur nuk kërkojnë.
 • 78% thonë se është e dobishme të shohësh përmbajtje nga markat në Pinterest.

Përmbajtja e videos është kryesisht e popullarizuar në mesin e përdoruesve të Pinterest dhe një mjet produktiv i konvertimit, pasi 67% e Pinners thonë se video i frymëzon ata të veprojnë.

Përdorimi i përmbajtjes së popullarizuar të videos në blogun tuaj nga TikTok është një mënyrë e sigurtë për të marrë vizitorët në faqen tuaj të internetit.

Ja se si të ruani dhe ndani videot tuaja TikTok në Pinterest:

 • Ruani videon tuaj TikTok si një foto live.
 • Shkoni tek galeria juaj.
 • Klikoni në foton live.
 • Ruani videon.
 • Vendoseni videon në Pinterest me përshkrimin, titullin dhe linkun.

Mënyrat për të promovuar blogun tuaj në TikTok

Është e qartë se TikTok ka një audiencë në rritje të shikuesve që janë duke pritur për të dëgjuar nga ju.

Tani le të flasim për disa mënyra se si mund ta përdorni TikTok si një mjet marketingu për blogun tuaj.

1. Lidhni profilet tuaja sociale

Mënyra kryesore për të filluar drejtimin e trafikut nga TikTok është lidhja e profileve tuaja sociale.

TikTok e bën këtë më të lehtë.

Ajo çfarë ju duhet të bëni është të shkoni në faqen e profilit tuaj, të klikoni në “Redakto Profilin”, lëvizni poshtë në fund dhe lidhni llogarinë tuaj me Instagramin dhe YouTube.

Pasi të lidhni llogaritë tuaja, do të shihni ikonat përkatëse sociale në profilin tuaj.

Kur njerëzit vizitojnë profilin tuaj, ata do të jenë në gjendje të klikojnë në Instagram dhe YouTube për të shikuar përmbajtje të tjera nga marka juaj.

2. Vendosni faqen tuaj në bio

Aktualisht, TikTok lejon vetëm disa llogari të shtojnë linkun e klikueshëm të faqes, në bio.

Këtu keni një shembull se si duket kjo në TikTok.

Nëse klikoni në “Redakto Profilin” dhe shihni një fushë për faqen tuaj të internetit, përfitoni dhe shtoni faqen tuaj të internetit.

Nëse nuk e shihni, zgjidhja është që të bashkoheni me programin TikTok Testers.

Këtu janë hapat që duhet të ndiqni për t’u bashkuar:

 • Shkoni në profilin tuaj TikTok.
 • Gjeni tre pikat në këndin e sipërm të djathtë dhe klikoni mbi to.
 • Shkoni poshtë derisa të shihni “Bashkohuni me Testuesit e TikTok”.
 • Klikoni mbi “TestFlight” dhe shkarkojeni.
 • Klikoni mbi “Filloni Testimin”
 • Shkarkoni versionin e ri të TikTok.
 • Kthehuni tek profili juaj në TikTok.
 • Klikoni mbi “Redakto Profilin”.
 • Shtoni linkun e blogut tuaj në fushën ku kërkohet faqja e internetit.

Vini re se ka disa raste kur TikTok ende nuk do t’ju lejojë të shtoni linkun e faqes suaj të internetit. Sidoqoftë, shtimi i një linku të klikueshëm është një mënyrë e pagabueshme për të drejtuar trafikun në blogun tuaj, ia vlen ta provoni.

3. Ndiqni dhe merrni pjesë në trendet dhe sfidat e TikTok

Nuk ka rëndësi se cila është vendndodhja juaj, fitimi i ndjekësve në TikTok ka të bëjë vetëm me sigurimin e përmbajtjes argëtuese dhe interesante. Kjo do të thotë të marrësh pjesë në trendet dhe sfidat.

Bëni një përparësi të kontrolloni shpesh tek opsioni “Discover” dhe të shihni se çfarë lloj përmbajtjeje është trend. Përmbajtja në trend mund të përfshijë video të ndryshme të vendosura në një këngë ose tinguj të veçantë, një hashtag ose një sfidë.

Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të bërë që algoritmi i TikTok dhe përdoruesit e tjerë të vërejnë profilin tuaj.

4. Bashkëpunoni me të tjerët

Në botën e TikTok, njerëzit që punojnë brenda të njëjtit vend nuk janë konkurrentët tuaj. Ata janë miqtë tuaj.

Një strategji e shkëlqyeshme është të përdorni opsionin “Discover” për të kërkuar krijues të tjerë të përmbajtjes në zonën tuaj dhe t’i kontaktoni ata.

Ndiqni ata dhe përfshihuni në bisedë duke pëlqyer videot e tyre dhe duke komentuar, duke i përmendur në disa nga videot tuaja dhe duke krijuar një Duet.

Pasi të keni një marrëdhënie, mund të arrini të bashkëpunoni që të rriteni që të dy.

5. Përdorni hashtags

TikTok është platformë sociale ku hashtags janë shumë të dobishëm.

Kur krijoni videot tuaja, mos harroni të shtoni hashtags përkatës dhe ato që janë trend.

Kjo do ta ndihmojë TikTok të dijë si të shpërndaj videot e blogut tuaj dhe gjithashtu të lejojë përdoruesit të gjejnë profilin tuaj përmes kërkimit.

6. Tregohuni sa më të qartë

Të njëjtat rregulla të shkrimit që zbatohen për shkrimet në blog zbatohen për shkrimin e profilit tuaj TikTok dhe përshkrimet e videos.

Në profilin tuaj, tregojini audiencës tuaj se kush jeni, për çfarë flet blogu juaj dhe tregojini se si mund ta gjejnë faqen tuaj në internet.

Në përshkrimet tuaja të videos, mos u shmangni nga gjuha e drejtpërdrejtë dhe bëni një thirrje për veprim. Nëse dëshironi që shikuesit të vizitojnë blogun tuaj, tregojuni atyre. Nëse dëshironi që ata të shikojnë llogarinë tuaj në Instagram, tregojini atyre.

Çfarëdo veprimi që dëshironi të përfundojnë ndjekësit tuaj të TikTok, tregojuni atyre drejtpërdrejt.

7. Paguani për reklamat TikTok

Nëse jeni serioz në lidhje me kapjen e lexuesve të blogut direkt nga TikTok, atëherë konsideroni të blini një reklamë. Me TikTok Ads, ju mund të shtoni një buton të klikueshëm në videon tuaj. Deri tani, pagesa për një link të klikueshëm është mënyra e vetme për të vendosur linkun në videon tuaj.

Disa thirrje për veprim të popullarizuara në TikTok për blogerë përfshijnë kërkimin nga shikuesit të vizitojnë dyqanin ose të shikojnë faqen e internetit.

Një përfitim i shtuar i një reklame të TikTok është që ju garantohet se videoja juaj do të ketë shikueshmëri. Kur nuk paguan, je në mëshirën e kërkuesve të algoritmit dhe hashtags, dhe nuk garanton asnjë ekspozim.

8. Hapni Live

Këtu është një sekret tjetër i ekspozimit të videos në TikTok: të jeni live.

Për të shfrytëzuar funksionin go live, duhet të keni mbi një mijë ndjekës të TikTok. Pasi të keni arritur atë numër, mund të krijoni përmbajtje kuptimplota duke ndarë përmbajtje live.

Kjo jo vetëm që ju ndihmon të ekspozoni markën, por është një mënyrë tjetër për të fituar ndjekës të rinj.

Ju mund të mos jeni në gjendje të shtoni links të klikueshëm në një video live, por mund t’i tregoni audiencës se si ta gjejnë blogun tuaj.

Ndani Blogun tuaj në TikTok

TikTok është një mënyrë e jashtëzakonshme për të promovuar blogun tuaj sepse ju ndihmon të arrini audienca të reja, të ripërdorni përmbajtjen tuaj dhe të ekspozoni markën tuaj.

Nëse jeni gati të filloni blogun tuaj, hapi i parë është të regjistroheni për një plan të besueshëm të mbajtjes së faqes në internet nga CloudyHost.